Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Κωνσταντίνος Τρομπούκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μήνυμα του Προέδρου

«Το ίδρυμα Ιστορίας της Ιατρικής Ν. Κ. Λούρος στεγάζεται στο σπίτι όπου έζησε με τη σύζυγό του ο Ν. Κ. Λούρος στην καρδιά της Αθήνας σε ένα κτίριο σπάνιας αρχιτεκτονικής, που φέρει την υπογραφή του Νίκου Βαλσαμάκη. Από το 1989 που ιδρύθηκε ως και το 2011 ουσιαστικά παρέμενε αδρανές.

Από το 2011 με την ανάληψη της διοίκησης από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο αναλώθηκαν δυνάμεις και χρόνος για την ανασυγκρότηση του ιδρύματος και την αποκατάσταση των κτιριακών φθορών, που είχαν επέλθει προϊόντος του χρόνου τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Την μελέτη και επίβλεψη της αποκατάστασης είχε ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, Νεφρολόγος/Αρχαιολόγος, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος.

Η διαδικασία αυτή υπήρξε επίπονη και κοπιώδης, όμως η επαναφορά της οικίας του Ν. Κ. Λούρου στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν τον θάνατό του και η συνακόλουθη διάθεσή της στην επιστημονική κοινότητα, όπου και ανήκει, όπως επιθυμούσε ο ίδιος και η σύζυγός του, μας γεμίζει περηφάνια και χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Στόχος μας από εδώ και στο εξής είναι το ίδρυμα του σπουδαίου Νικόλαου Λούρου, να αποτελέσει φάρο για την μελέτη της Ιστορίας της Ιατρικής ανοίγοντας τις πόρτες του σε Έλληνες και ξένους ερευνητές και μελετητές και να συνδράμει στην επιστημονική και την ιατρική κοινότητα με όσα μέσα έχει στη διάθεσή του».e-genius.gr ...intelligent web software